Pisiffik-ejere søger køber med udviklingsideer

Pisiffik bliver næppe solgt foreløbigt, selvom de kommende ejere har gjort det klart, at den grønlandske detailkæde ikke passer ind i deres strategi.
Foto © : Google Streetview
Skrevet af Ane-Marie Petersen
16. oktober 2015 13:28

Det er Købmændenes Finansierings Institut, KFI’s, langsigtede plan at sælge deres aktiepost i Pisiffik, når de overtager Dagrofas aktier i Pisiffik til næste år.

- Det er klart, hvis der er en mulighed for at finde en aktionær, som på langt sigt og bedre vis kan udvikle Pisiffik, end KFI kan gøre detså vil vi være interesseret i at sælge vores aktier, siger næstformand i KFI's bestyrelse, Mikael Holm Johansen, til KNR.

Læs også Dagrofa sælger Pisiffik

Den største aktiepost i Pisiffik blev fornyligt overtaget af KFI og Norgesgruppen. Sammen kommer de til at eje 85,8 procent af Pisiffik fra 1. januar næste år.

Sagen er bare den, at den nye ejers formål er at fremme Danmarks frie købmænd og købmandskæder, og der passer aktieposten i Pisiffik ikke ind.

På langt sigt tror jeg ikke, at KFI vil være ejere af Pisiffik, fordi den falder udenfor vores formålsparagraf.

Pisiffik har 40 butikskæder i seks byer og har over 600 fuldtids - og deltidsarbejdere her i landet.

Butikskæden omsatte i 2014 for knap 1 milliard kroner. Og det forventes at blive nogenlunde det samme for i år.

Udover Norgesgruppen og KFI ejer Greenland Venture 14,2 procent af aktierne i Pisiffik A/S.

Læs også Fond vil sælge aktieandel i Pisiffik

Selvom Pisiffik er udenfor fondens målgruppe, lover de kommende ejere at samarbejde med de øvrige aktionærer, indtil de finder købere til den uønskede aktiepost.

- Vi synes, at Pisiffik er et vældig godt selskab, og vi glæder os til at samarbejde med de øvrige aktionærer om at udvikle selskabet videre.

- Og så håber vi, vi kan bidrage til, at selskabet fortsætter med at udvikle sig godt på det grønlandske marked, siger Mikael Holm Johansen.