Pipaluk mistede sin bror, svigerinde og nevø lørdag aften

Lørdag aften var en aften som alle andre i Nuugaatsiaq. Lige indtil katastrofen skyllede ind over bygden. Pipaluk Løvstrøm mistede sin storebror, svigerinde og lille nevø, da flodbølgen ramte hendes bygd.
22. juni 2017 09:50

Pipaluk boede i Nuugaatsiaq, ligesom hendes tre søskende og forældre. Lørdag aften stod hun og kiggede ud af sit vindue, da hun så, at vandet ved stranden begyndte at blive uroligt.

Men hun havde ingen ide om, hvilken katastrofe der var på vej mod hendes bygd. Klokken 21.48 ramte en flodbølge stranden og skyllede op i bygden. Det var sidste gang, Pipaluk Løvstrøm så sin bror, svigerinde og lille nevø.

- Mens jeg løb op, så kom jeg i tanke om min kære nevø, og så vidt jeg kunne se, var deres hus allerede væk, fortæller hun til KNR.

Hun råbte efter sin familie. Men katastrofen var sket. Tirsdag oplyste Grønlands Politi, at Pipaluk Løvstrøms bror, svigerinde og nevø formodes omkommet. Det samme var meldingen om en ældre mand fra bygden.

Pipaluk Løvstrøm (nummer to fra højre) og resten af familien er evakueret til Uummannaq, hvor KNR har mødt dem.

Pipaluk
Foto © : KNR

Resten af Pipaluk Løvstrøms familie blev lørdag aften evakueret til Uummannaq. Her sidder de fortsat. De håber, at ligene af deres tre familiemedlemmer snart bliver fundet.

-Vores største håb er, at deres kroppe bliver fundet. Hvis ikke de bliver fundet, bliver katastrofen ubærlig, siger hun.

Se hele interviewet med Pipaluk Løvstrøm over artiklen.

I underteksterne til tv-klippet over artiklen fremgår det, at Pipaluk Løvstrøms niece formodes omkommet. Det er retteligt en nevø. KNR beklager fejlen.