Avis: Pige ventede 165 dage på afhøring

En 10 årig pige i Nuuk skulle vente næsten et halv år før politiet havde tid til at foretage en afhøring - en såkaldt videoafhøring - i en sag om et seksuelt overgreb. Det skriver Dagbladet Politiken.
Foto © : Rigspolitiet
Skrevet af Jonas Fievé
18. oktober 2017 09:34
Versionist Bikki P. Kleist

Pigens mor, som anmeldte overgrebet til politiet, kalder ventetiden meget ulideligt. 

- For imens vi har ventet, har jeg frygtet, at episoden er kommet længere og længere væk i min datters hukommelse. Blevet udvisket. Jeg er bange for, at det har skadet hendes sag, og at hun har ventet så lang tid, og at ham, der forgreb sig på hende, nu ikke bliver dømt, fordi hun ikke længere har den samme erindring af, hvad der skete, siger Katrine til Politiken. 

Politiken har i den seneste tid kunne fortælle, at ingen af Danmarks ti politikredse kan overholde retningslinjerne om, at der højst må gå syv dage, fra politiet modtager en anmeldelse om et muligt overgreb, til at barnet videoafhøres.

Skærpet tilsyn 

I 2017 indførte Rigspolitiet skærpet tilsyn med politikredsenes ventetider på videoafhøringer, så de kan holde justitsministeriet løbende orienteret om situationen. 

Grønland og Færøerne er dog ikke en del af det initiativ, men Rigspolitiet har derfor bedt Grønlands Politi om en opgørelse over ventetiderne ved årsskiftet.

Foreløbigt er det derfor ikke muligt at sige noget om, hvor lang tid børn i Grønland i gennemsnit venter på at blive afhørt i sager om overgreb, skriver Politiken.