Palle Jerimiassen glæder sig til at komme i gang

KANUKOKA får ny formand den 14. april. Valget er faldet på Palle Jerimiassen (S) fra Qaasuitsup Kommunia.
19. marts 2015 16:49

Kommunernes landsforening KANUKOKA afholdte i dag ekstraordinært delegeretmøde i anledning af, at Kommuneqarfik Sermersooq har meldt sig ud af samarbejdet fra den 1. januar 2016.

Det betød blandt andet, at KANUKOKA efter ønske fra bestyrelsen skulle stemme om en ny formand til foreningen, da den nuværende formand, Martha Abelsen (S) er medlem af kommunalbestyrelsen i Kommuneqarfik Sermersooq.

 

Tabte til partifælle

På trods af, at Kommuneqarfik Sermersooq forsøgte at få Martha Abelsen genvalgt, lykkedes det hende ikke at få stemmer nok. Ud af de 15 delegeretmedlemmer, der kunne stemme, stemte kun fem på Martha Abelsen. 

En enkelt valgte ikke at stemme på nogen. 

Så med ni stemmer til Siumut-politikeren Palle Jerimiassen fra Qaasuitsup Kommunia var resultatet klart. 

Han blev valgt som den nye formand for KANUKOKA fra og med den 14. april i år. En titel, som den kommende formand er glad for:

- Jeg er positivt overrasket og har gåpåmod til at gå i gang med jobbet, så jeg er fortrøstningsfuld, siger Palle Jerimiassen til KNR.

 

En fremtid uden Sermersooq

Han har allerede gjort sig tanker om, hvad det kommende formandsskab skal bruges til:

- Der er jo en meget stor opgave i at gå i gang med at kigge på, hvordan KANUKOKA skal se ud i fremtiden, hvis Sermersooq fastholder, at de skal ud af KANUKOKA her fra 1. januar, siger Palle Jerimiassen.

Han nævner også nye revurderinger af kommunernes opdeling som en opgave, han glæder sig til at se nærmere på.

I det hele taget ser han frem til at komme i gang.

- Jeg glæder mig til at arbejde med det. Grunden til, at jeg stiller op, er jo, at jeg føler, at jeg kan gøre en forskel, siger Palle Jerimiassen.

 

Kun tre kommuner tilbage

Hos modkandidaten Martha Abelsen er reaktionen efter nederlaget mere kortfattet.

- Det må jeg tage til efterretning, sagde Martha Abelsen.

Foreningens medlemmer - kommunerne - er blevet reduceret i forbindelse kommunesammenlægningerne i 2009 og kommer efter Kommuneqarfik Sermersooqs udmeldelse ned på tre medlemmer.

Kort efter 2009 blev formandens rolle som talsmand for kommunerne afskaffet, hvorefter borgmestrene i stedet udtaler sig samlet.

Der er delegeretmøde i KANUKOKA næste gang den 27. oktober i år.