BILLEDER Oprydning og sikring af evakuerede bygder afsluttet

Arktisk Kommando, Qaasuitsup Kommunia og Selvstyret har afsluttet en række miljø- og oprydningstiltag i de flodbølgeramte bygder, Illorsuit og Nuugaatsiaq. Se billeder i galleriet foroven.
Skrevet af Simon Uldum -
14. august 2017 12:33

Arktisk Kommando har ydet støtte til Selvstyret og Qaasuitsup omkring sikring af bygninger samt en række miljø- og oprydningstiltag i de to ramte bygder. Det skriver Arktisk Kommando på sin Facebook-profil.

Beredsskabstyrelsen har haft ni mand i bygderne, der sammen Qaasuitsup Kommunias beredskab samt besætningen fra inspektionsfartøjet Ejnar Mikkelsen har afstivet og fastgjort beskadigede huse og bygninger i Nuugaatsiaq, så de ikke styrter i vandet ved et eventuelt nyt skred.

LÆS OGSÅ Oprydning fjerner farer i flodbølgeramte bygder

Arbejdet har desuden bestået i at hjælpe kommunen og civile interessenter med at lukke deres bygninger, virksomheder og butikker ned i Nuugaatsiaq og Illorsuit.

Arktisk Kommando oplyser videre, at inspektionsfartøjet Ejnar Mikkelsen under arbejdet har holdt øje med det usikre fjeld, så de straks kunne varsle folkene på land om et eventuelt nyt fjeldskred.

Mandskabet fra Beredskabsstyrelsen er nu returneret til Danmark og inspektionsfartøjet Ejnar Mikkelsen er overgået til anden opgaveløsning langs vestkysten.