Ole Dorph genopstiller ikke

Borgmester i Qaasuitsup Kommunia, Ole Dorph, genopstiller ikke til kommunalvalget 4. april.
Foto © : KNR
23. februar 2017 10:23

Den tidligere politimand og senere erhvervsmand, Ole Dorph fra Siumut, stiller ikke op til kommunalvalget 4. april. Det fremgår af de officielle valglister, der er lagt ud på Qaasuitsup Kommunias hjemmeside. En embedsmand i kommunen bekræfter også overfor KNR, at Ole Dorph ikke stiller op.

LÆS OGSÅ Kendte klar til kommunalvalg i Sermersooq

Dermed stopper Ole Dorph sin foreløbige borgmesterkarriere 31. december i år. Han bliver nemlig siddende på posten året ud, fordi Qaasuitsup Kommunia skal deles op, og der vælges derfor to overgangsudvalg i stedet for en egentlig kommunalbestyrelse.

Tidligere medlem af Landsstyret

Ole Dorph har siddet på posten i fire år i Qaasuitsup Kommunia i denne omgang, men var tidligere borgmester i Ilulissat Kommuniat ad flere omgange.

Han er en erfaren politiker, der også har været medlem af det daværende Landsstyre for Siumut med ansvar for blandt andet det sociale område.

Ole Dorph er oprindelig uddannet politimand, men han gik senere ind i turismeerhvervet, hvor han blandt andet har været med i ejerkredsen i rederiet Disko Line.

Med Ole Dorphs exit træder endnu en politisk veteran ud af kommunalpolitik. Hermann Berthelsen i Qeqqata har allerede meldt ud, at han ikke genopstiller til kommunalvalget 4. april.

KNR arbejder på at få en kommentar fra Ole Dorph.

LÆS OGSÅ Hermann Berthelsen genopstiller ikke