BILLEDER Nyt husflidsværksted indviet

<p>Et nyt husflidsværksted i Nuuk blev officielt indviet af borgmesteren i&nbsp; kommuneqarfik Sermersooq, Asii Chemnitz Narup,&nbsp;i går.</p>
Skrevet af Jaaku Lyberth
07. juli 2015 16:06

Kunstnere har nu fået et nyt sted med bedre rammer at udøve deres håndværk.

Husflidskunstnerne får bedre udluftning og slipper dermed for støv mens maskinerne kører eller når de skærer og sliber i ben og fedtsten.

Fedtstenskunstnerne får deres eget bord med 8 borde og udluftning ved hvert bord, og de der arbejder
med andre materialer som sten og ben får deres egen afdeling med 13 borde og udluftning.

- Der er meget bedre forhold her i det nye værksted, alt støv bliver suget ud, mens vi sliber og skærer ben med maskiner og slibeskærere, siger smykkestenskunster Lars Dalager til KNR. Han er en af brugerne af husflidsværkstedet og er allerede i gang med at skære ben af rensdyr.

 

Flere muligheder

Tidligere var der husflidsværksted i Illorput i Nuussuaq. Lars Dalager er tilfreds med de nye omgivelser med flere borde og bedre udluftning.

Det er planen, at værkstedet skal være åbent fra kl. 8 til 16 på hverdage, og takket være bedre omgivelser og udstyr regner Lars Dalager med at kunne lave flere værker til hverdag.

- Der er flere muligheder for at bruge værktøjer og flere borde med  udluftning i alle bordene,  dermed kan jeg udføre flere værker, siger Lars Dalager.

Han laver armbånd, halskæder, øreringe og ringe med forskellige dyrearter af ben.

Det nye husflidsværksted ligger på Nuukullak.