Nye regler skal lokke flere unge ind i fiskeriet

Indtil nu har det ofte været umuligt for unge fiskere at komme i gang med fiskeriet på grund af strikse regler. Men med en række nye regler,der træder i kraft i morgen, skulle det blive lettere at få licens.
14. juli 2014 06:53

Har man en såkaldt maritim fiskeriuddannelse eller på andre måder fået erfaring med fiskeri, så kan man fremover få dispensation til licens, skriver Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug.

Samtidig bliver det også muligt at få egen licens, hvis man har været besætningsmedlemmer om bord på et fiskefartøj, der har deltaget i det kystnære fiskeri efter hellefisk.  

Unge fiskere kan fiske alle arter i det kystnære fiskeri
De nye tiltag skal få flere unge til at forsøge sig indenfor til fiskeriet, der er mest indtjenende produktionserhverv for landet.

En særlig licens vil samtidig give et nyt kuld af unge fiskere lov til at fiske alle arter i det kystnære fiskeri med særligt frie regler for torsken. Men når det drejer sig om deltagelse i fiskeriet efter hellefisk fra Disko og op til Upernavik skal de unge håbefulde fiskere dog stadig ansøge om licens lige som alle andre.

De nye regler for unge fiskere kræver, at man selv ejer en jolle og de nødvendige fiskeredskaber.