Ny viden om fremtidens klima præsenteres på workshop

Vækstsæsonen er blevet længere, perioden med snedække kortere og havisen tyndere - alt sammen noget der påvirker os - men hvad kan vi egentlig forvente af fremtidens klima?
Foto © : Ella Grødem/Visit Greenland
19. november 2015 07:27

Det har Danmarks Meteorologiske Institut og Departementet for Natur, Miljø og Justitsområdet samarbejdet om at finde ud af.

Resultatet vil blive præsenteret for en række teknikere, planlæggere og andre fagfolk på en workshop i Nuuk i morgen fredag. Formålet er at se på, hvordan denne nye viden bedst muligt bruges, når der skal laves langsigtede planer om for eksempel investeringer i infrastruktur eller nye tiltag inden for landbruget.

På workshoppen præsenterer DMI den nye klimaviden, og Departementet for Natur, Miljø og Justitsområdet inviterer til dialog om klimatilpasning.

- Det er første gang, at vi kan præsentere et så deltaljeret billede af fremtidens forventede klima i Grønland. Med den nye data vil det være muligt at se, hvor varmt det bliver i ens by, og hvor lang perioden med snedække forventes at blive fremover.

- Det betyder, at vi f.eks. får en bedre ide om, hvordan klimaet arter sig på enkelte lokaliteter i Sydgrønland, og at vi kan tage det med i overvejelserne omkring udviklingen af erhverv, siger naalakkersuisoq for Natur, Miljø og Justitsområdet Mala Høy Kúko.

DMI og Departementet for Natur, Miljø og Justitsområdet afholder desuden til et åbent arrangement i Nuuk i Katuaq i aften kl. 19:30 - 21:00. Her vil DMI ligeledes fortælle om fremtidens klima.

Arrangementet kan streames live via Digitaliseringsstyrelsens hjemmeside.