Underskud på 39 millioner siden 2012: NUNA OIL-formand klar til at gå ned i løn

Olieeventyret her i landet er udeblevet, og det kan mærkes i regnskabet hos NUNA OIL. Bestyrelsen vil skære ned i virksomheden, og formanden er klar til at give sig selv mindre i løn.
Foto © : Ulrik Jantzen
Skrevet af Kenneth Elkjær
22. oktober 2017 14:32

Det store olieeventyr her i landet er udeblevet. Det får NUNA OIL A/S til at skrue ned for ambitionerne og omfanget af virksomheden, blev det besluttet på en ekstraordinær generalforsamling torsdag.

Tilbage står en amputeret virksomhed, der aldrig blev nogen god forretning. De seneste fem regnskabsår er der skabt et samlet underskud på 39 millioner kroner. Men NUNA OIL A/S har ikke været nogen fiasko, lyder det fra bestyrelsesformand Stine Bosse.

- Det synes jeg slet ikke. Tiderne skifter, og den ide, der var, da NUNA OIL blev skabt: at sørge for, at man var med på beatet og med i potentielle olieefterforskninger, det synes, jeg var helt naturligt og helt rigtigt.

LÆS OGSÅ Manglende olieinteresse koster direktør jobbet

Bestyrelsen besluttede torsdag, at antallet af medarbejdere i virksomheden skal skæres ned til to personer. Det betyder også et farvel til selskabets direktør gennem de seneste 12 år, Hans Kristian Olsen, der stopper næste sommer.

I fremtiden skal NUNA OIL A/S ledes af en arbejdende geolog, der skal være den eneste ansatte sammen med en Ph.d studerende. Den nye leder af selskabet skal dog ikke se frem til at overtage Hans Kristian Olsens løn på 1,4 millioner kroner, fortæller Stine Bosse.

- Det bliver til et helt andet udgiftsniveau, siger hun.

Bestyrelsen har også beskåret sig selv ned fra fem til tre medlemmer. Stine Bosse får i dag 150.000 kroner for sit arbejde som formand, men hun melder sig klar til at gå ned i løn i fremtiden for at skære i udgifter i NUNA OIL A/S.

- Jeg synes, at det ville være naturligt, at man også så på det, slutter hun.