NUNAOIL A/S: Manglende olieinteresse koster direktør jobbet

NUNA OIL skruer ned for aktiviteterne. Det koster direktøren gennem 12 år jobbet, oplyser det selvstyreejede selskab efter der blev afholdt ekstraordinær generalforsamling torsdag.
Skrevet af Kenneth Elkjær
20. oktober 2017 13:22

Interessen for at søge efter olie i Grønland er dalende. Syv selskaber afleverede sidste år deres licenser til at efterforske, og efterspørgslen efter nye licenser er på et rekordlavt niveau, og udsigten til at det bliver bedre er ikke god, lyder det fra NUNA OIL A/S.

Selskabet har derfor taget konsekvensen og skruet ned for størrelsen af selskabet. Det betyder, at selskabets direktør gennem de sidste tolv år, Hans Kristian Olsen, bliver fyret per 1. juli 2018.

Samtidig har bestyrelsen også barberet sig selv ned fra fem til tre personer. Det blev besluttet på en ekstraordinær generalforsamling torsdag.

- Dette er naturligvis sket samstemt med NUNA OILs ejer, og med henblik på at reducere omkostningerne i selskabet, skriver olievirksomheden i en pressemeddelelse.

NUNA OIL A/S har i forvejen solgt to af sine ejendomme. I fremtiden vil selskabet blive styret af en ny direktør, som bestyrelsen forventer bliver en arbejdende geolog, der får hjælp af en PhD. studerende. I 2016 havde NUNA OIL fem ansatte. Regnskabet endte med et underskud på 5.7 millioner kroner.

Bestyrelsen vil fremadrettet bestå af Stine Bosse, Søren Lennert Mortensen og Peter Helmer Steen.