Royal Greenland: Kinesere vækker både glæde og kritik

Det skaber glæde hos nogen, mens andre kalder det et nationalt nederlag, at Royal Greenland søger helt til Fjernøsten for at finde deres kommende fabriksarbejdere.
Foto © : Nick Rahaim/Flickr Creative Commons
23. april 2017 11:12

Selvom der er mange arbejdsløse i Grønland, så er det ikke alle, der er i stand til at tage et arbejde, mener HR-chef i Royal Greenland.

- Det har ikke været vores førsteprioritet at hente arbejdskraft fra Kina. Men vi har simpelthen ikke kunnet skaffe de medarbejdere, vi har brug for her i Grønland. Så derfor har vi været nødt til at gøre et ekstraordinært tiltag, siger Søren Olsen Damgaard som er HR-chef i Royal Greenland.

KNAPK glæder sig

Fisker- og fangerorganisationen KNAPK glæder sig på fiskernes vegne over ansættelsen af de nye fabriksarbejdere.

LÆS OGSÅ 38 kinesere rykker ind på fiskefabrikker

- Jeg synes, at vi skal glæde os over, at fiskernes indhandling bliver mere stabil. Til trods for at det kan give en dårlig smag i munden for nogen, fordi der samtidig er stor arbejdsløshed her i landet, siger formand for KNAPK Henrik Sandgreen.

Lønmodtagerorganisationen SIK gav sidste år hård kritik af ansættelsen af udlandsk arbejdskraft, og i dag fastholder SIK deres kritik. Sidste år sagde SIK-formanden:

- Det er et nederlag for samfundet. Der er stor arbejdsløshed her i landet, mens der samtidig er mangel på arbejdskraft visse steder og det er et nederlag,  sagde SIK formanden Jess G Berthelsen altså sidste år.

LÆS OGSÅ Manglende arbejdskraft er et nationalt nederlag