Nivi Olsen: Ændringen kommer ikke til at tynge de studerende

Hvis den danske regerings forslag om at ændre SU-systemet bliver til virkelighed, så vil de studerende i Danmark modtage mindre uddannelsesstøtte om måneden, men de får til gengæld mulighed for at låne skatte- og rentefrit SU-lån.
Naalakkersuisoq for uddannelse Nivi Olsen
Foto © : Knr
02. september 2016 04:47

- Jeg tror på at vores studerende i Danmark godt kan følge med, jeg tror ikke de bliver tynget af de ændrede økonomiske vilkår, siger naalakkersuisoq Nivi Olsen fra Demokraterne.

Den danske uddannelsesminister Ulla Tørnæs præsenterede tirsdag forslag til et 'mere robust SU-system', som de ønsker indført fra 2019. Her foreslår de, at uddannelsesstøtten bliver skåret med 20 procent.

Men, forslaget er endnu ikke drøftet hos Naalakkersuisut, derfor kan de ikke præcisere hvilke konsekvenser der kommer til følge, forklarer Nivi Olsen.

Læs også Grønlandske studerende vil blive ramt af ændret dansk SU

- Forslaget er ikke vedtaget endnu, derfor har vi hos Naalakkersuisut ikke drøftet det.

Samtidig vil beskæftigelsesfradraget blive øget, men det kræver, at man bliver boende i Danmark, hvis man vil have gavn af fradraget.

Hos uddannelsesdepartementet er man ved at kigge på om fradraget vil påvirke de færdiguddannedes lyst til at rejse hjem til Grønland, oplyser departementet.

- Jeg er ikke bekymret for at de studerende ikke vil vende hjem, blot fordi de skal afdrage en mindre gæld, siger Nivi Olsen.