Nipiaa Rock Festival 2016 melder klar

Den traditionsrige nordgrønlandske musikfestival, Nipiaa Rock Festival, byder for 17. gang på et solidt koncertprogram.
Foto © : Nipiaa Rock Festival
Skrevet af Simon Uldum -
30. august 2016 09:29

Festivalen afholdes i dagene fra 1. til 3. september, og har i år udelukkende grønlandske navne på plakaten.

Den populære Nipiaa Rock Festival trækker mange publikummer til fra hele Disko Bugt, og mange sejler til Aasiaat med joller og mindre både.

- Forberedelserne til festivalen har været i gang siden januar, hvor Inussuit – Aasiaats nye musikforening – overtog den efterhånden legendariske rockfestival fra de tidligere aktører, fortæller Inussuits formand Sakæus Petersen.

Torsdag den 1. september åbner Martin Løvstrøm med rock’n roll, hvorefter det populære band I124Q fra Kangersuatsiaq fortsætter med heavy metal.

Foto © : Nipiaa Rock Festival

Fredag den 2. september er Qinngorneq det første band på scenen. Det er nostalgi til de ”gamle” rockhoveder i Aasiaat. Qinngorneq havde ikke spillet sammen som band i mange år, så det er en stor begivenhed for folk i Aasiaat at få lov til at genopleve dem. Herefter er det Liima Inui, der er albumsaktuelle med INRI , og fredagen afsluttes med Zikaza.

Lørdag den 3. september starter med 40-årsjubilarerne, det lokale og stadigt populære band Inneruulat. Herefter står der Kalak på programmet, som spiller både gamle og nye numre.

Ole Kristiansens Pop Uummataarufimmi har 25-års jubilæum i år, originalbandet fra albummet lukker festivalen lørdag.

Arrangørerne fortæller, at der undervejs i programmet vil der komme overraskelser, som vi ikke vil røbe her, men som publikum kan glæde sig meget til.