Nedsatte lufthavnsafgifter vil medføre billigere Danmarksbilletter

Hvis Københavns lufthavn sænker lufthavnsafgifterne, som flyselskaberne betaler for at benytte lufthavnen, vil det komme passagerne på Air Greenlands Danmarksfly til gavn.
Foto © : Martin Alleus/Flickr Creative Commons
Skrevet af Jonas Fievé
11. juli 2017 08:26

Sådan lyder det fra Air Greenland, som derfor følger nøje med i den danske regerings nye luftfartsstrategi, som blandt har som mål, at det skal være billigere for flyselskaberne at benytte lufthavnen.

- Nedsættelsen af lufthavnsafgifterne hilser Air Greenland naturligvis velkommen. Sænkelse af prisen for at benytte Københavns lufthavn vil direkte overføres som en besparelse for vores kunder, der tager tur/retur mellem Københavns lufthavn og Grønland, skriver fungerende administrerende direktør, Jacob Nitter Sørensen, i en mail til KNR.  

Normalt forhandles størrelsen på afgiften mellem lufthavnen og flyselskaberne, men da Københavns Lufthavn ifølge DR er underlagt en særlig bestemmelse i loven, kan den danske stat derfor fastsætte, hvor høj afgiften skal være.

Air Greenland kan på nuværende tidspunkt ikke sige noget om, hvor meget billigere det bliver at flyve mellem Danmark og Grønland, da den danske regering endnu ikke har sat beløb på, hvor meget billigere de mener, at det skal være at benytte lufthavnen.

På nuværende tidspunkt betaler flyselskaberne i gennemsnit 183 kroner til Københavns Lufthavn for hver passager, hvilket ifølge DR gør lufthavnen til en af de dyreste i Norden.

Afgiften for at benytte den københavnske lufthavn er eksempelvis 79 procent højere end, hvad der er tilfældet for Gardermoen-lufthavnen i Oslo.