Natflyvninger og Keflavik-rute kan booste turismen

Det lyder som bagateller, når Air Greenland lancerer, at de næste sommer tilbyder natflyvninger og sene afgange fra København. Men hos flyselskabet har de store forventninger til, hvad de nye afgangstidspunkter kommer til at betyde.
Anika Krogh ser frem til, at Air Greenland får mere luft under vingerne næste sommer. Foto © : Jonas Løvschall-Wedel/KNR
29. september 2015 11:05

- Jeg tror, det her får en kæmpe effekt for udviklingen af turismen i Grønland.

- Når det er, du rejser til Grønland, så er det en rejse, der er forholdsvis lang, og hvis du på hver side af den her rejse skal afsætte to dage i København, som er et helt andet produkt turistmæssigt, så spilder du både tid, og du spilder penge, så jeg tror det vil have en kæmpe effekt, siger salgschef for Air Greenland, Anika Krogh til KNR.

Læs også Air Greenland har store sommerflyveplaner

Hun peger på, at sommeren har budt på rekordmange turister, og det er denne gruppe, de håber på at gøre endnu støre med de nye afgange.

Næste sommer byder også på en rute fra Keflavik til Ilulissat. Baggrunden for denne rute er ganske enkelt, at de udenlandske kunder har Ilulissat som det primære mål.

Samtidig er planen med den nye afgang fra Island at imødekomme et ønske om at lade gæster flyve ind og ud fra forskellige destinationer.

 

Nuuk overrasker
Der eksisterer allerede en rute mellem Nuuk og Keflavik. Og overraskende nok, så viser Air Greenlands seneste markedsundersøgelse, at hovedstaden ligger nummer to efter Ilulissat.

- Jeg var måske lidt overrasket, for den feedback, vi har fået af de danske agenter, er, at der ikke er interesse i Nuuk, men da vi så gik ud og udvidede vores undersøgelse, så vi også medtog alle de internationale agenter, så kunne vi se, at der pludselig er et stort skifte.

- Det, vi hører fra dem, er, at i og med at Nuuk er hovedstad, så er den også attraktiv at se, siger salgschef for Air Greenland, Anika Krogh.