Nanoq Beer betalte ikke alkoholafgift

Skattestyrelsen bekræfter, at bryggeriet hverken indsendte afgiftsangivelser eller betalte alkoholafgifter.
25. oktober 2014 13:35

Der tegner sig et stadigt mere dystert billede af forretningsgangene i Nanoq Beer. KNR har nu fået bekræftet, at Nanoq Beer ikke har betalt alkoholafgift.

Selvskabet har været ledet af Borgmester Jørgen Wæver Johansen og forhenværende medlem af Inatsisartut Gerhardt Petersen, som skiftevis har fungeret som formand for bestyrelsen og direktør for bryggeriet.

Læs også Politimesterembedet skal vurdere om der er begået ulovligheder i Nanoq Beer

Skattestyrelsen bekræfter nu, at Nanoq Beer ikke har indsendt afgiftsangivelser eller indbetalt afgifter efter landstingslov om afgift på ethanolholdige drikke, der er fremstillet i Grønland, til Skattestyrelsen.

Foruden skatteunddragelsen har Nanoq Beer også vist sig som en rigtigt dårlig forretning for selskabets mange investorer og långivere. Deres penge er umiddelbart tabt. Der er nemlig ingen penge tilbage i selskabet.

Læs også Nanoq Beer snød med betaling af royalty

De eneste der har tjent på bryggeriet er umiddelbart Jørgen Wæver Johansen og Gerhardt Petersen, der har modtaget løn som formand og direktør.

Ifølge avisen Sermitsiaq arbejder kurator på en politisag, hvor han håber at kunne holde bagmændene ansvarlige for det kuldsejlede bryggeri.