Naalakkersuisut og GE kulegraver skatter og afgifter

Utilsigtede konsekvenser af lovgivning kan koste erhvervslivet dyrt i form af mistede ordrer eller lavere indtjening. Det skal en arbejdsgruppe ændre på.
Skrevet af Inge S. Rasmussen
29. juni 2015 10:30

Derfor har Naalakkersuisut og Grønlands Erhverv har sammen nedsat en hurtigarbejdende arbejdsgruppe, der skal granske lovgivningen på skatte- og afgiftsområdet for erhvervslivet, oplyser naalakkersuisoq for finanser, Andreas Uldum, og GE direktør Brian Buus Pedersen i en fælles pressemeddelelse.

Arbejdsformen for gruppen bliver anderledes, bebuder de to: 

For eksempel er det ikke målet, at arbejdsgruppen skal aflevere en diger rapport om emnet. Derimod skal den komme med et katalog af konkrete forslag allerede i år. 

Læs også Dette diskuterer partierne

Udover repræsentanter fra Finansdepartementet og GE vil arbejdsgruppen løbende blive suppleret med personer, der har særlig faglig ekspertise i erhvervslivets juridiske og økonomiske forhold, for eksempel advokater og revisorer. 

Og såfremt det bliver relevant, vil SIK og andre organisationer også blive inddraget, lover parterne.

Arbejdsgruppens eksterne deltagere vil ikke modtage vederlag for deres arbejde, og den sekretariatsmæssige betjening sker inden for Finansdepartementets økonomiske rammer.