Nåede du at sende din julepost?

Det er nu sidste udkald flere steder til at sende julepost og nogle steder er fristen allerede udløbet.
Skrevet af Noah Mølgaard
15. december 2011 07:16

Julekort og pakker bliver fløjet og sejlet inden juleaften. Og Grønlands geografi og vejrforhold er altid en udfordring, når store mængder post skal nå frem inden en given dato.

Posten til Illoqqortoormiut og Tasiilaq skulle afleveres senest den 9. og 12. december, og der er sidste frist i dag den 15. december og imorgen den 16. december for at aflevere posten til flere byer i Vestgrønland, oplyser Tele Post overfor KNR.

Du kan iøvrigt få oplysninger på dit lokale postkontor om fristerne til afsendelse af julepost eller om den julepost du venter på er blevet afleveret i god tid.

Air Greenland har starter med sine ekstra flyvninger i dag og gennemfører ekstraflyvninger fremtil onsdag den 21. december for at få passagerer og post frem inden jul.

Royal Arctic Lines fragtskib Irena Arctica var direkte uheldig, da den skulle losse juleposten af  i Nanortalik igår. Kranen på det store fragtskib havde et havari og der var ingen reservedele til kranen i Nanortalik, og måtte derfor stoppe losningen.

Juleposten til andre byer var i fare for at blive forsinket, hvis Irena Arctica skulle vente på reservedele, der skulle fragtes fra Nuuk. Skibet sejler derfor videre nordpå for, at gennemføre sine planlagte anløb efter reparationsarbejde i Nuuk. Royal Arctic Line oplyser, at juleposten til Nanortalik bliver losset af inden jul, når skibet skal returnere til Aalborg.