Sundhedsvæsnet har registreret flere tilfælde af MRSA

Den antibiotikaresistente bakterie, MRSA, som svækkede mennesker kan dø af, er dukket op flere gange i Grønland de seneste år. Sundhedsvæsenet gør dog deres bedste for at modvirke problemet.
Foto © : Jonas Løvschall-Wedel
14. september 2017 12:46

- Vi har haft to tilfælde af MRSA inden for den sidste måned på Dronning Ingrids Hospital, siger Anne Birgitte Jensen, ledende oversygeplejerske på Dronning Ingrids Hospital.

Sundhedsvæsenet har opdaget 28 tilfælde af stafylokokker, som er blevet resistente overfor flere typer antibiotika i Grønland siden 2000.

- En gang imellem kommer der et lille udbrud rundt omkring i Grønland, siger Anne Birgitte Jensen.

Hver anden person har den almindelige stafylokokbakterie i næsen og slimhinden. Og selvom man kan få børnesår eller bylder fra stafylokokker, så er bakterierne ganske ufarlige for raske personer, fordi de kan bekæmpes med antibiotika.

Men hvis stafylokokker bliver resistente overfor antibiotika, så kaldes det MRSA, og de kan blive farlige for svækkede personer.

Derfor skal sundhedsvæsnet være særligt opmærksomme på dem.

- Dem som er alvorligt syge, med nedsat immunforsvar, er dem som vi gerne vil beskytte, siger Anne Birgitte Jensen.

Resistente bakterier, altså MRSA, kan blandt andet opstå, hvis man bruger store mængder antibiotika. Derfor har sundhedsvæsnet en meget streng antibiotikapolitik, når det handler om at udlevere antibiotika til børn.

- Derfor kan man ikke bare gå til lægen og få udleveret antibiotika til sit barn eller sig selv, siger hun.