Lego stormer frem på brand-liste

Legetøjsproducenten Lego er nu verdens 82. mest værdifulde varemærke.
Skrevet af DR, Ritzau
05. oktober 2015 15:46

Faktisk er de danske klodser stormet ind på ’Global Brand’-hitlisten, og det er første gang et dansk firma er med i top 100, når det handler om værdien af verdens største brand.

DR's Katrine Lackman fortæller:

Reklamebureauet Interbrand opgør hvert år værdien af verdens største brands, og nu er Lego i følge reklamebureauet verdens 82. mest værdifulde varemærke.

Det har nemlig en værdi på knap 36 milliarder kroner.

- At være nummer 82 i verden over de mest værdifulde brands, det er altså rigtig, rigtig godt gået.

Det siger Niels Lunde, der er chefredaktør på Børsen. Det er usædvanligt, at en dansk virksomhed er på listen, men alligevel er Niels Lunde ikke overrasket, over at Lego nu har fået en plads:

- Den værdiskabelse, der er lavet i Lego i de sidste fem år, den er helt enestående, siger han.

Læs også Greenpeace drukner arktisk Lego-land i olie

Lego har været dygtig til at tjene penge, siger Niels Lunde, og det er først og fremmest derfor, de er på listen. Men det skyldes også, at Lego har et godt image, siger han.

- Altså de har hele tiden forsøgt at opføre sig ordentligt, og nogen vil også kunne huske, at de for et års tid siden blev udsat for en kampagne fra Greenpeace for deres samarbejde med Shell omkring noget i Arktis.

 - Så skyndte Lego sig at trække sig fra samarbejdet med Shell. Dér viser man også, at man er meget opmærksom på at beskytte sit image, og det gavner en, når man skal ind og have et stærkt brand.

Når man har et stærkt brand, så betyder det ikke kun, at man er dygtig til at tjene penge. Det betyder også, at man nemmere kan tiltrække dygtige medarbejdere fra hele verden, fortæller Niels Lunde:

- Det er i virkeligheden - i vore dage - noget af det allervigtigste for en virksomhed, der skal konkurrere, at den nemmere end andre kan tiltrække talentfulde medarbejdere, siger Børsens chefredaktør Niels Lunde.

Apple er for tredje år i træk øverst på listen og har en brandværdi på godt 170 milliarder dollar. Google indtager andenpladsen og Coca Cola tredjepladsen.