Landsret skærer 358.000 kroner af erstatning til fyret Sisorarfiit-medarbejder

Sagen om Sisorarfiits bortvisning af Knud Chemnitz blev endnu engang behandlet af det grønlandske retsvæsen i denne uge.
Foto: KNR
Skrevet af Kenneth Elkjær
30. november 2017 13:18

Tirsdag var advokater for Sisorarfiit, Skiliften, og den tidligere medarbejder Knud Chemnitz mødt op i Landsretten for at få afgjort, om det var i orden, da han i marts 2016 blev bortvist efter en episode med et filmhold, som han angiveligt optrådte agressivt og truende overfor. 

Retten i Grønland har tidligere behandlet sagen, hvor dommerne tilkendte Knud Chemnitz en erstatning på 600.124 kroner for uretmæssig bortvisning. Sisorarfiit havde anket dommen til Landsretten med påstand om at blive frifundet i sagen.

Landsretten ændrede Retten i Grønlands afgørelse, selvom de var enige i, at bortvisningen var ulovlig.

Til gengæld mente landsretten, at det ville have været okay at afskedige Knud Chemnitz efter episoden med filmholdet.

LÆS OGSÅ Sisorarfiit-fyring til 600.000 kroner skal endnu engang i retten

På den baggrund nedsatte de den erstatning, som Sisorarfiit skal betale ham til 242.000 kroner. Altså 358.000 mindre end Retten i Grønland tilkendte ham. Det oplyser begge advokater i sagen til KNR.

Selvom Knud Chemnitz kan se frem til et markant mindre beløb i erstatning, er han stadig tilfreds.

- Jeg har stadig vundet. Det er selvfølgelig ærgerligt, at jeg ikke får det beløb, som Retten i Grønland mente, jeg skulle have. Men det må vi acceptere. Sagen handlede om, om det var ulovligt at bortvise mig, og det fik jeg ret i, siger han til KNR.

Han er i mellemtiden kommet videre og har fået et nyt job, oplyser han.

I Retten i Grønland blev Sisorarfiit dømt til at betale sagens omkostninger på 45.000 kroner. Parterne afventer fortsat, hvilken beslutningen landsretten kommer frem til i forhold til den udgift.

Knud Chemnitz var ansat hos Sisorarfiit fra 1993 til marts 2016, hvor han blev bortvist.