Evalueringsafdeling: Lærerne skal støttes

Undervisningen i faget grønlandsk i folkeskolerne er ikke tilfredsstillende, det viser en rapport fra Inerisaavik. Desuden har underviserne store udfordringer.
Foto © : Hordaland fylkeskommune/Flickr
09. december 2016 06:24

Lærerne er for eksempel udfordret i hvordan man skal planlægge undervisningen, når den skal tilrettelægges efter den enkelte elevs behov, lyder det i rapporten.

Inerisaavik og andre ansvarlige har derfor et stort arbejde foran sig, siger evalueringsafdelingen, og det er blandt andet:

- Hvad er undervisning, der tilrettelagt efter den enkelte elevs behov? Der er mange  lærere der ikke har forstået det godt  nok, siger leder af folkeskolens evalueringsafdeling, Ellen Jensen Karlsen.

LÆS OGSÅ Grønlandskundervisning ikke god nok

Selvom konklusionerne i rapporten er baseret på syv år gamle undersøgelser, understreger evalueringslederen, at det er i overensstemmelse med virkeligheden i dag.

Hun peger også på, at lærerne har det svært på mindst to punkter.

LÆS OGSÅ Plads til forbedringer hele vejen rundt

Bland andet, at der kun er få lærere, som planlægger deres grønlandskundervisning forud.

- Hvad er forhindringerne og udfordringerne, når man skal gennemføre et tværfaglig undervisningsforløb. Vi konkluderer i rapoorten, at har lærerne brug for støtte hvad det angår, siger leder af evalueringsafdelingen Ellen Jensen Karlsen.

Rapporten viser også at lærerne mangler grønlandske skolebøger og værktøjer til undervisning.

Evalueringsafdelingen understreger at rapporten bygger på stikprøver.
I alt har seks skoler deltaget i undersøgelsen, hvoraf to skoler er fra bygder.

Læs rapporten her.