Håndbold: Kvinders VM-drømme lever endnu

Grønlands håndboldkvinder kan stadig nå at komme med til VM. Holdet er nemlig blevet inviteret til at deltage i de panamerikanske mesterskaber på trods af, at de ikke kvalificerede sig.
De grønlandske håndboldkvinder tabte semifinalen ved NORCA-turneringen mod USA med 18-20. De sluttede på fjerdepladsen i turneringen.
23. april 2017 15:25

Kvindelandsholdet i håndbold får alligevel mulighed for at spille om en billet til VM ved de panamerikanske mesterskaber.

Det skyldes, at Canada har meldt afbud til turneringen, og det åbner en plads i den nordlige region af kontinentet, fortæller landstræner Johannes Groth:

- I forbindelse med vores for kvalifikation, som foregik i sidste måned, hvor vi endte på en fjerdeplads efter nogle knebne nederlag, så tilfalder Canadas PAN AM-plads altså os, siger Johannes Groth.

Erfaringer fra udlandet er godt for udvikling

Håndboldkvinderne missede ellers kvalifikationen til PAN AM, da holdet deltog i NORCA-turneringen først i april.

LÆS OGSÅ Grønland kommer ikke videre til PanAm-turnering

Landstræneren er begejstret for invitationen, fordi erfaringer fra turneringer i udlandet betyder meget for holdets udvikling.

Johannes Groth mener desuden, at kvindelandsholdet deltagelse i turneringen kan skabe mere fokus på kvindeidræt generelt.

- I mine øjne har sporten generelt for damer været nedprioriteret. Måske mest inden for holdsport hvor man tidligere har satset større på herrerne. Der synes jeg, at det er vigtigt også at arbejde videre med de signaler, der bliver sendt - at man er begyndt at satse på damerne. Det, synes jeg, er positivt og håndboldsporten er et af flagskibene lige nu i forhold til at vise vejen frem, siger landstræneren.

Deltagelsen er afhængig af sponsorer

Inden at stævnedeltagelsen bliver en realitet, skal der dog styr på økonomien, fordi der blandt andet er store rejseudgifter forbundet med at deltage ved turneringen.

Håndboldkvinderne er således afhængige af sponsorer, for at det kan lade sig gøre at deltage ved mesterskaberne, men Elite Sport Greenland har ifølge landstræneren lovet at støtte projektet.

Og med dem i ryggen er landstræneren optimistisk:

- Jeg kan endnu ikke sige præcist, hvor vi ligger, men det ser positivt ud, og de næste par dage vil afgøre om damerne får lov til at komme til de Panamerikanske mesterskaber, fortalte landstræner Johannes Groth.