Grønland kommer ikke videre til PanAm-turnering

Grønland kom ikke videre til de PanAmerikanske mesterskaber i kvindehåndbold.
Foto © : PUR/Luis Daniel Sánchez
Skrevet af Karsten Sommer
04. april 2017 06:38

Det står fast efter at Grønland i går aftes tabte 32-27 til Den Dominikanske Republik ved NORCA-kvalifikationsturneringen i Puerto Rico.

Sidst de to hold mødtes i den indledende runde, tabte Grønland til Den Dominikanske Republik med 3 mål og brændte efter revance, men det lykkedes altså ikke.

Ved pausen var Grønland bagud med 11-13, og i 2. halvleg viste det mellemamerikanske hold at deres fysik og psyke var bedre end Grønlands, og nederlaget blev altså på fem mål, 32-27, skriver Grønlands Håndbold Forbund.

Det betyder at Grønland endte på en 4. plads, efter 6 nederlag i alt.

Den Dominikanske Republik fik bronze, USA sølv og de lokale helte fra Puerto Rico vandt guld.

Lykke Frank Hansen blev topscorer for Grønland i bronzekampen med 6 mål, og hun blev også, som den eneste fra Grønland valgt til det såkaldte All-Star holdet.

- Igen brændte vi alt for mange frie chancer på målmanden, skriver landstræner Johannes Groth efter kampen.

- Vi havde alle muligheder for at vinde kampe, med desværre var den manglende erfaring afgørende, slår landstræneren fast.