Randi Vestergaard: Konkurs er en rigtig trist nyhed

Naalakkersuisoq for råstoffer, Randi Vestergaard Evaldsen, er trist over, at der endnu engang bliver sat en kæp i hjulet for minedrift i Grønland.
Randi Vestergaard Evaldsen
Foto © : KNR
07. september 2016 09:19

Mandag måtte mineselskabet True North Gems Greenland dreje nøglen om og begære sig selv konkurs.

Selskabet stod bag rubinmineprojektet Aappaluttoq, men kunne ikke finde investorer nok, og det betød altså at bestyrelsen måtte indgive en konkursbegæring.

Og det er rigtig ærgerligt, siger Randi Vestergaard Evaldsen:

- Jeg synes, at det er en trist nyhed, da vi også fra Naalakkersuisuts side har et ønske om at få udviklet råstofområdet og få gang i nogle miner, siger hun.

- Det er et af de projekter, vi har støttet meget op om, og som vi troede, vi kunne komme i gang med. Naalakersuisut har selvfølgelig haft et tæt samarbejde med TNGG, og det er en kedelig nyhed, at de er gået konkurs.

Det er ikke første gang, et mineselskab har svært ved at skaffe investorer her i landet. Randi Vestergaard Evaldsen forklarer, at man netop nu er ved at se på, om der er noget i lovgivningen, der skal ændres.

Læs også TNGG manglede 100 millioner kroner

- Jeg kan ikke love, at der kommer ændringer på baggrund af det her, men vi er i gang med at kigge på lovgivningen, siger hun. 

Hun vil dog ikke komme med konkrete løfter om nye tiltag på nuværende tidspunkt.

- Når vi er kommet frem til nogle ting, skal vi nok melde det ud, siger hun.

Mandag gik TNGG konkurs, og mineprojektet Aappaluttoq er sat på standby for nu. Men Randi Vestergaard Evaldsen kan ligesom resten af befolkningen konstatere, at der er lys for enden af mineskakten.

Norske LNS og det selvstyreejede selskab Greenland Venture, der er to af selskaberne, der havde andele i True North Gems Greenland har efter konkursen udtalt, at de agter, at finde de manglende investorer og få gang i rubinminen.

Læs også  Vi er klar til at fortsætte mineprojekt