Kommuneqarfik Sermersooq anerkender IKIU’s kritik

IKIU kritiserer kommunerne for, at der er mangelfuld vejledning i klagemuligheder. Retshjælpsinstitutionen får delvist ret af Kommuneqarfik Sermersooq.
Foto © : Simon Uldum
Skrevet af Malu Pedersen
30. marts 2015 15:06

Grethe Nielsen, direktør for forvaltningen for velfærd, arbejdsmarked og erhverv, i Kommuneqarfik Sermersooq, er delvis enig i IKIU's kritik af utilstrækkelig rådgivning ved sociale sager. Hun begrunder det med, at der er for få sagsbehandlere i kommunen.

Ifølge direktøren gør kommunen det som udgangspunkt klart, at der skal oplyses om klageadgang, når der er truffet afgørelser, men hun siger samtidig, at de altid kan forbedre sig.

- Det er vi godt i gang med at gøre noget ved. Vi vil sikkert også blive bedre, siger direktøren og lover, at der er fokus på sagen.

Læs også Ikiu: Kommuner svigter udsatte borger

 

Sagsbehandlere med for mange sager
IKIU kritiserede ligeledes, at sagsbehandlere i de fire kommuner ikke rådgiver nok ved sociale sager.

Grethe Nielsen erkender, at det nogle gange kan være svært at yde den tilstrækkelige vejledning, da der er mangel på sagsbehandlere.

- Der kan i en presset hverdag i kommunerne være problemer med at give tilstrækkelig vejledning, siger hun og uddyber:

- Man skal se det i sammenhæng med, at det i perioder er svært at rekruttere nok uddannede sagsbehandlere, og det giver selvfølgelig et pres på den enkelte sagsbehandler i forhold til, at der ikke er tid nok til den rådgivning, borgeren har ønsker om at få, siger Grethe Nielsen.

 

En præcis kritik

IKIU's indtryk er, at der sker mange sagsbehandlingsfejl i kommunernes socialforvaltninger.  Grethe Nielsen mener dog, at IKIU skal være mere præcis i deres kritik.

- Det er svært at rette op på det, hvis det ikke er mere konkret. Men vi er meget lydhøre over for, hvad det er, siger direktøren forvaltningen for velfærd, arbejdsmarked og erhverv i Kommuneqarfik Sermersooq.

Men hun er helt enig i, at sagsbehandlere til stadighed skal dygtiggøres.

- På det her område synes vi, at det er vigtigt, at vi hele tiden dygtiggør vores medarbejdere, så de får en mulighed for at blive dygtigere, siger Grethe Nielsen, direktør for forvaltningen for velfærd, arbejdsmarked og erhverv i Kommuneqarfik Sermersooq.