KNR-journalist hædret

Inga Egede fra KNR blev kåret som Årets journalist 2011. Se de øvrige nominerede.
27. februar 2012 09:59

Det var Medieforbundet TP, der under sin generalforsamling i lørdags uddelte prisen. Valget faldt på Inga Egede for hendes resultatorienterede journalistik, hendes mod og grundige metoder.

-  Du er indbegrebet af en journalist. Stædig, vedholdende og pågående, grundig, velforberedt og skarp. Med disse egenskaber har du igennem de fem år, du har været ansat på KNR Radio, afsløret det ene eksempel efter det andet på myndighedernes urimelige behandling af ganske almindelige mennesker, sagde formanden for Medieforbundet TP, Mariia Simonsen i sin tale til Inga Egede.

- Mange af dine historier har medført ændringer i lovgivning og praksis. Hvad mere kan man ønske sig af sit arbejde end at medvirke til, at livet bliver lettere for de svage i samfundet, som ingen forsvarer og går i brechen for, sagde Mariia Simonsen videre.

Formanden fremhævede blandt andet historien om en handicappet mand fra Narsaq, hvis situation Inga Egede gennem flere udsendelser satte fokus på. Manden var blevet dømt til at være lam resten af livet - i dag kan han gå.

De øvrige nominerede til prisen som årets journalist var:

Redaktionen på Qanorooq for det sammenhold og den gejst, der præger redaktionen trods mange udfordringer i det daglige.

Redaktionen på Radioavisen for dækningen af Tuullik-skandalen.

Kurt Kristensen fra Sermitsiaq for hans mange artikler, og måden han bedriver sin journalistik på.

Redaktionen på det nye ungdomsblad Toornara for nyskabelse inden for bladverdenen.

Og Vivi Sørensen for ungdomsprogrammet en nyskabelse indenfor ungdoms-tv i form af programmet Labrador’ Kangian’.