KNR KNR barsler med 2 nye tv serier i det kommende forår

Medarbejderne i KNR får ekstra travlt i det kommende forår, hvor KNR søsætter 2 helt nye og meget forskellige programmer.
25. februar 2015 10:33

Dokumentarprogrammer om livet i vore mange bygder.

Det ene nye program er et helt nyudviklet koncept, hvor KNR i samarbejde med de 4 kommuner tilbyder afgangsklassen i bygderne – ældste klasse - at producere en dokumentarfilm om deres egen bygd. Bygderne får nu en sjælden lejlighed til at beskrive livet i deres bygd og præsentere det for os alle sammen i hele landet. Og samtidig får alle i landet nu også tilsvarende en mulighed for, at lære om, hvordan livet i vore bygder virkeligt er.

- En af de ting som gør Grønland så speciel, er naturligvis det kæmpe store land vi bor i, og at vi lever meget spredt på vores enorme kyststrækning i små og store samfund. Livsbetingelserne er meget forskellige fra nord til syd, øst og vest, men alligevel er der velfungerende bosteder overalt, udtaler KNRs direktør Søren Lennert Mortensen og tilføjer, - KNR er en public service station som skal servicere alle landets borgere, men af indlysende økonomiske grunde, har vi ikke ret ofte mulighed for at komme rundt i hele landet og dermed også en begrænset mulighed for at komme i dialog med dem af os som bor i bygderne.
I min tid i Grønland har jeg været i de fleste byer og bygder, så jeg har ved selvsyn konstateret de store forskelle. Nu får alle borgere en mulighed for at komme tættere på livet i bygderne.

KNR indkøber i første omgang 2 transportable mediesæt, med kamera, mikrofon og editeringsudstyr som sammen med diverse instruktioner på skift sendes til skolerne i de enkelte bygder, som på den måde tilbydes en mulighed for at gennemføre et spændende medie projekt.

- Vi håber at rigtig mange af skolerne vil tage i mod vores tilbud og håbet er at vi i alt får produceret 40-50 nye korte dokumentarprogrammer, som giver et tidsbillede af livet i bygderne.
Vi håber at vores initiativ kan medvirke til færre fordomme og mere viden omkring vore mange bygder og at det kan være en del af grundlaget for kommende debatter, som omhandler bygderne, slutter direktøren.

Niels-Pavia Lynge er tovholder på projektet, som kun har mødt velvillighed fra Selvstyret og Kommunerne.

Tak til Air Greenland, som velvilligt sponsorerer fragten af udstyret til og fra bygderne og tak til Kanukoka som har sponsoreret en del af det tekniske udstyr.

 

Programrække om det spændende grønlandske fusions køkken

Det grønlandske køkken er et spændende sted at opholde sig, med en blanding af traditionel madlavning baseret på lange traditioner og med opskrifter som ofte er gået i arv gennem generationer. Men også moderne kogekunst er i vore køkkener, hvor vi inspireres af kogekunst fra hele verden og vi er gode til at blande alt det bedste fra begge verdener.
Og så er vi privilegerede med råvarer af allerbedste kvalitet, fisk, fugle, kød og grøntsager, hvorfor et af programmernes fokusområder er brugen af de sunde grønlandske råvarer.

- Der produceres i alt 12 TV køkken programmer; tre fra Ilulissat, tre fra Sisimiut, tre fra Nuuk og tre fra Qaqortoq, hvor vi benytter de lokale specialiteter og opskrifter, og ikke mindst dygtige kokke, udtaler KNRs kulturredaktør Henriette Rasmussen, der fortsætter, - vi benytter også anledningen til at lave et kort portræt af de fire byer, som vi besøger, ligesom vi naturligvis præsenterer de nye ansigter i TV-køkkenet.

De første seks programmer er alle optaget og klar til redigering, ligesom forberedelserne til de sidste seks programmer er godt i gang.

- Med spændende retter, flotte billeder, dygtige kokke og fremragende råvarer ønsker vi at være med til at fremme både sundheden og bæredygtigheden, når vi laver mad, slutter redaktøren.