KNI-direktør raser over RAL

KNI rejser nu en hård kritik af RAL.
Foto © : Destination Arctic Circle/Flickr Creative Commons
Skrevet af Thomas Munk Veirum
13. oktober 2017 10:14

I en harmdirrende pressemeddelelse skriver direktør for handels- og servicevirksomheden KNI, Peter Grønvold Samuelsen, at selskabets tålmodighed med Royal Arctic Line er sluppet op.

- Vi har gennem længere tid givet RAL arbejdsro og forsøgt at få løst problemerne sammen med dem, men i september har vi set en voldsom stigning i fejlleverancer og oktober fortsætter i samme spor, udtaler direktøren i meddelelsen.

LÆS OGSÅ Overblik: RALs fragtproblemer har stået i kø

Ifølge direktøren betyder problemer hos RAL blandt andet, at KNI ikke kan leve op til sin servicekontrakt med Selvstyret, og det er desuden særdeles hårdt for virksomhedens medarbejdere:

- Det er dem, der skal stå ansigt til ansigt med kunderne og gang på gang modtage kundernes utilfredshed grundet RAL´s manglende evne til at leve op til deres forpligtigelser, udtaler Peter Grønvold Samuelsen.

KNI har ifølge meddelelsen konstateret mindst 35 fejl i september måned, som omfattende mere end 130 forsendelser og berører 25 forskellige steder.

Direktøren er desuden bekymret for vinterforsyningen til de steder, hvor der hen over vinteren ikke er skibsforbindelse:

-  I denne forbindelse kan vi ikke leve med manglende eller forkerte leveringer, for så kan vi slet ikke honorere vores servicekontrakt med Grønlands Selvstyre, og det vil naturligvis også være helt forkert overfor vores kunder ude på de steder, siger Peter Grønvold Samuelsen.

LÆS OGSÅ Pilersuisoq hårdt ramt af RALs fragtfejl