Wæver Johansen Kim Kielsen er en stærk leder

Siumut er ikke et splittet parti, men derimod et stort parti med plads til alle. Det fastslår Siumuts politiske næstformand, Jørgen Wæver Johansen, i denne uges Sermitsiaq.
Jørgen Wæver Johansen
Foto © : John Rasmussen, Narsaq Foto
Skrevet af Inge S. Rasmussen
15. juli 2017 16:03

I et debatindlæg i Sermitsiaq går Jørgen Wæver Johansen i rette med en række politiske observatører, der mener at det kommende formandsvalg i Siumut, skyldes splid og splittelse i landets største parti.

- Det er udtryk for et vrangbillede af Siumut, anfører Jørgen Wæver Johansen, der mener at den nuværende partiformand, Kim Kielsen, står stærkt.

- Kim Kielsen er ikke en svag leder, men et samlingspunkt for de fleste. En leder som man kan tale med, vurderer Jørgen Wæver Johansen, som ikke mener at Siumut får en ny leder under landsmødet i slutningen af juli.

Til gengæld er der muligvis udsigt til at partiet skal have sig en ny politisk næstformand.

- Det vil nemlig være en fordel at næstformanden bor i Nuuk, tæt på Naalakkersuisut og Inatsisartut, skriver den nuværende næstformand, der som bekendt selv bor i Qaqortoq.

Til trods for at Jørgen Wæver Johansen ikke mener Siumut er splittet, opfordrer han alligevel "tidligere og aldrende politikere", som han kalder det,  til at være med til at skabe større sammenhold i partiet, fremfor at appelere til splittelse, og være med til at skabe splid.

Siumut holder landsmøde i Sisimiut i dagene 26. til 28. juli.