Kasper Brandt fra Iginniarfik idømt anbringelse i Herstedvester

Grønlands landsret dømte i dag den 40-årige sexforbryder Kasper Brandt fra bygden Iginniarfik ved Kangaatsiaq til forvaring på ubestemt tid i Anstalten i Herstedvester i Danmark.
Skrevet af Nauja Møller
04. marts 2015 18:03

Det er en skærpelse af dommen fra kredsretten tilbage i december 2014, som både Kasper Brandt og anklagemyndigheden ankede.

Anklagemyndighedens påstand om erstatning for tort, der oprindeligt var på 330.000 kroner, blev forhøjet med 70.000. så den tiltalte blev idømt at betale godtgørelse på 408.000 kroner for tort til ofrene, og erstatning til de berørte ungdomsklubber samt til Qeqqata Kommunia.

Læs også Systemet svigtede piger

Læs også Kujalleq beklager rolle i pædofilisag

Kasper Brandt blev tiltalt af anklagemyndigheden for i alt 14 forhold, omfattende voldtægt, forsøg på forførelse, blufærdighedskrænkelse og bedrageri. Han blev kendt skyldig i alle anklageskriftets 14 anklagepunkter.

Landsretten lagde i sin dom vægt på, at tiltalte havde til hensigt at udnytte sin overlegne magtposition til at opnå samlejer med ofrene.

Skærpelse i kredretsdom

Da han blev fremstillet i kredsretten tilbage i december sidste år, blev den 40-årige dømt til forvaring på ubestemt tid i Anstalten ved Herstedvester. Han blev dengang kendt skyldig i størstedelen af anklageskriftets 14 anklagepunkter. Men blev frifundet for forsøg på at opnå samleje med unge piger under 18 år i fire tilfælde.

Forhold han i landsretten alle blev kendt skyldig i.

Læs også Vrede i ungdomsprojekt over Kommune Kujalleq efter grim sexsag

Læs også Sexdømt kaldte sig ungdomsleder og fik udleveret unge piger

Herudover blev han af kredsretten frikendt for et tilfælde af voldtægt, hvor han alene blev dømt for blufærdighedskrænkelse. Denne dom blev også skærpet til voldtægt af landsretten

Fik ikke hvad han ønskede

Kasper Brandt havde selv anket kredsretsdommen, hvor han ønskede frifindelse for voldtægten på den 9-årig dreng og flere tilfælde af voldtægt af en 16-årige pige samt en mildere dom for de øvrige forhold.

Dommeren Jimmy Bøgh Vietland ville det dog anderledes.

Dommen lød på ubestemt tid ved en psykiatrisk ledet anstalt. Kasper Brandt vurderes ellers ikke til at være psykisk syg, men udgør ifølge retslægerådet en fare for andres liv.