Systemet svigtede piger

Systemet svigtede, da den nu dømte Kasper Brandt fik lov til at behandle børn på trods af, at han allerede havde fire domme bag sig.
08. januar 2015 15:38

Han var en kendt pædofilidømt, og havde Qeqqata Kommunia indhentet den lovpligtige børneattest, kunne en række unge piger fra blandt andet Maniitsoq være blevet reddet fra misbrug og voldtægt.

Qeqqata Kommunias familie og uddannelseschef Henrik Soloy vedkender sig også, at der er sket fejl.

- Det er jo en fejl et eller andet sted i administrationen, og det er jo dybt beklageligt, at det sker, og det er også noget der bliver skærpet op på. Det har også haft konsekvenser for medarbejdere. Det må ikke ske, siger han og uddyber.

- Vi følger endnu tættere op på alle procedurer efter den sag er kommet frem. Vi har indskærpet endnu en gang over for medarbejderne, hvilke regler der er, og hvad der kan være af konsekvenser, hvis der ikke bliver indhentet børneattest, siger Henrik Soloy.

Lover det ikke gentager sig

Den tragiske sag kunne altså være undgået, hvis kommune havde levet op til lovgivningen om at indhente børneattest.

Den vil have vist, at Kasper Brandt i 1989 blev dømt for at have voldtaget to børn i Kangatsiaq. Han er dømt for at have voldtaget et barn i Paamiut i 1996 og igen i 2007 i Sisimiut og 2011 i Kangatsiaq.

Qeqqata Kommunias familie og uddannelseschef lover dog, at den her skandale ikke gentager sig.

- Det sker ikke igen, det er min klare forventning, og det er som sagt blevet indskærpet meget klart over for alle medarbejdere i kommunen, siger Henrik Soloy.