Kangaamiut ønsker ny havnekaj

I landets største bygd, Kangaamiut, har borgere startet en underskriftsindsamling til fordel for en ny havnekaj.
Foto © : Naja Willumsen/KNR
Skrevet af Apollo Jeremiassen
24. februar 2015 10:31
Versionist Simon Uldum -

Der er indsamlet 85 underskrifter, som vil blive overrakt til naalakkersuisoq for infrastruktur, Knud Kristiansen, i forbindelse med Qeqqata Kommunias erhvervs- og beskæftigelsesseminar, der finder sted i øjeblikket.

Det meddeler Atassuts kommunalbestyrelsesmedlem i Qeqqata Kommunia, Tønnes Kreutzmann, på vegne af borgergruppen i Kangaamiut.

- Vi har ventet på en ny kaj i 15 år, og nu må det være nok, byg en ny kaj, skriver underskriftsindsamlerne i Kangaamiut.

- Hvis Royal Arctic Lines nye forsyningsskibe, der bliver taget i brug i enten 2015 eller 2016, skal kunne lægge til i vores bygd, så kræver det at der bliver bygget en ny kaj. Hvis dette ikke sker, så bliver man nødt til at fragte gods fra skibene med pramme, ligesom man gjorde tilbage i 1950'erne, skriver borgergruppen i Kangaamiut.

Qeqqata Kommunia har i samarbejde med Bygge- og Anlægsskolen og ARTEK undersøgt, hvor meget det vil koste at bygge en ny kaj i Kangaamiut. Undersøgelsen viser, at det vil koste omkring 8 millioner kroner for kajen, selvom tidligere undersøgelser har vist, at det ville koste mellem 20 og 30 millioner kroner.