Kampagne skal skaffe flere skibsofficerer

Nu skal der rekrutteres officerer til de grønlandske rederier.
Skrevet af Martine Lind Krebs
08. maj 2014 09:59

Derfor sætter en række søfartsvirksomheder sammen med GA gang i en ny hvervekampagne.

En arbejdsgruppe er i første omgang blevet nedsat. Den består af medlemmerfra fra Imarsiornermik Ilinniarfik/Grønlands Maritime Center, Polar Seafood, Royal Greenland, Royal Arctic Line, Sermilik og Grønlands Arbejdsgiverforening.

- Overordnet set er det et klart ønske at kunne bemande vores skibe med grønlandsk arbejdskraft i så stort et omfang som muligt, siger sekretariatschef Karsten Lyberth-Klausen fra GA.

- Vi ønsker derfor at gøre en indsats for at rekruttere dygtige unge mennesker til de maritime uddannelser i såvel fiskeriflåden som i handelsskibene. Det drejer sig primært om officerer, navigatører, maskinmestre og fiskeriteknologer, siger han.

Det akutte behov lige nu er 59 elever, men der er behov for en langsigtet plan, så fiskeriet om 5-10 år har det nødvendige antal officerer, påpeger Karsten Lyberth-Klausen.

Manglen på officerer er utrolig alvorlig for fiskerierhvervet, da de har svært ved at overholde bekendtgørelsen om bemanding af fartøjerne. Samtidig er den nuværende gruppe af officerer oppe i alderen, så frygten er, at der om 10 år ikke er nok til at afløse dem, der går på pension.

Arbejdsgruppen vil blandt andet udforme en kampagne, som skal informere om  krav og uddannelsesforløb samt arbejdsvilkår og karrieremuligheder.