Intet mistænkeligt bag Nuuk-dødsbrand

Retsmedicinere fra Danmark har afsluttet undersøgelserne af de to 23-årige mænd, som omkom i forbindelse med en voldsom brand i Nuuk i weekenden.
Foto © : KNR
Skrevet af Jaaku Lyberth
26. marts 2015 11:22

Der er intet, der tyder på, at der ligger en kriminel handling bag, oplyser Taatsi Frederiksen fra politiet Nuuk til KNR.

Retsmedicinerne konkluderer, at de to 23-årige er døde som følge af kulilteforgiftning.

Læs også Brand og dødsfald berører dybt

Politiet har afhørt flere personer i forbindelse med den voldsomme brand, som opstod i en lejlighed i Paarnat i bydelen Nuussuaq lørdag morgen.

Her blev de to mænd fundet bevidstløse i lejligheden, mens en 21-årig, som også sov i lejligheden, nåede at vågne og formåede at springe ud fra altanen på 1. sal. Den 21-årige mand blev udskrevet fra sygehuset i går, oplyser politiet.

Læs også En 23-årig mand omkommet under voldsom brand i Nuuk

Brandteknikere fra Danmark skal undersøge, hvordan branden er opstået. Politiet i Nuuk vil ikke gisne om, hvordan den er opstået ud fra de vidner, de har talt med, siger Taatsi Frederiksen.

Eksperterne kommer først til Nuuk den 9. april, oplyser politiet. Det er på grund af påsken og trafikforholdene til og fra Grønland, at de først kan komme til den tid, fortæller Taatsi Frederiksen fra politiet i Sermersooq.

Læs også Røgalarmer kan redde liv

Læs også 10 lejere ramt af Nuuk-brand

Læs også Lørdagens brand i Nuuk har kostet endnu et liv