Interessen for grønlandsk design vokser

I onsdags startede årets modemesse i Danmark, Copenhagen International Fashion Fair.
Foto © : CIFF
Skrevet af Sara K. Jakobsen
07. august 2015 04:27

Modemessen i København er et smuthul ud til verdens tøjsbutikker. I hvertfald har de større grønlandske tøjdesigns, som Isaksen Design og Bibi Chemnitz, fået deres omtale, fortæller Rosannguaq Rossen, der netop skriver sin ph.D. om national branding på mode i Grønland.

- Det er en stor mulighed at være med der, fordi der er så mange internationale købere, der tager til modemessen. Og det er jo skandinaviens største modemesse, der foregår to gange om året, siger Rosannguaq Rossen, som er i Københav, for at observere modemessen.

Læs også Nuuk Couture debuterer på Copenhagen Fashion Week

Der er fire grønlandske designere, som Isaksen Design, Great Greenland, Nuuk Couture, og Bibi Chemnitz, der bliver repræsenteret i modeugen, som løber frem til i dag.

Et af de fire velkendte designere, Bibi Chemnitz, fortæller, at nye kunder strømmer til fra områder som Skandinavien og Italien.

 - Alle vores grønlandske kunder, som vi har lavet aftale med i forvejen, kommer, og så er det nye kunder, som kommer fra Norge, Schweiz eller Italien. De kommer vidt omkring fra, fortæller tøjdesigner Bibi Chemnitz.