Pipaluk Løvstrøm fra Nuugaatsiaq: Hverdagene er blevet bedre

Pipaluk Løvstrøm fra Nuugaatsiaq mistede flere familiemedlemmer og sit hjem, da katastrofen ramte hendes bygd i juni. I dag bor hun som mange andre af de evakuerede i Uummananq med sin mand og tre børn. I disse dage er familien på ferie i Nuuk.
08. september 2017 15:38

KNR mødte hende i hovedstaden. Hun fortæller, at hverdagen er blevet bedre, selvom familien savner deres liv i bygden.

- Vi har det fint nu, efter hvad der er sket. Selvom vi stadig har dårlige dage, har vi det fint, fortæller Pipaluk Løvstrøm.

Før katastrofen arbejdede hun i indhandlingsanlægget i Nuugaatsiaq. Men nu kan hun ikke få et arbejde, fordi hendes yngste børn endnu ikke har fået plads i vuggestuen og hun kan ikke rigtig få fat på en barnepige.

- Det virker uvant ikke have et arbejde. I Nuugaatsiaq sørgede vi for os selv, og nu har jeg ikke muligheden for det, fortæller Pipaluk Løvstrøm.

LÆS OGSÅ For farligt at åbne Nuugaatsiaq og Illorsuit

Savner sine vante omgivelser

En af de mange ting, som tsunamien tog med sig er hendes vante omgivelser, som hun i dag savner.

- Især mine bygdefæller, jeg ser dem ikke mere, selvom jeg så dem hver eneste dag. Nogle af dem er flyttet til andre byer, den del er meget hårdt for mig, siger Pipaluk Løvstrøm.

Kalaallit Røde Korsiat har givet familien Løvstrøm en chance for en ferie, hvor de har tilbragt en uge i Nuuk. De rejser hjem til Uummannaq i dag fredag. Pipaluk fortæller, at ferien har givet familien nye kræfter.

- Da vi var i Nuugaatsiaq var vi ude at rejse hele sommeren, når vi havde lyst så rejste vi. Nu har vi ikke haft muligheden for at rejse, så det har været en dejlig oplevelse at kunne rejse til Nuuk, siger Pipaluk Løvstrøm.

LÆS OGSÅ Ejendele på vej ud af Nuugaatsiaq