Mørkeflyvning: De største ændringer sker i december

Air Greenland har ændret sine helikopterflyvninger i Nordgrønland fordi Trafikstyrelsen har skærpet reglerne for helikopterflyvninger under mørke. De største ændringer vil ske i december måned, fortæller administrerende direktør i Air Greenland.
Helikopter
Foto © : KNR
21. november 2017 13:20

- Der er nogle kunder, der vil opleve, at de har købt en billet, som vi har været nødt til at flytte for at flyve indenfor det her vindue hvor der er lys nok. Og de kunder vil få direkte besked fra Air Greenland, siger administrerende direktør i Air Greenland, Jacob Nitter Sørensen.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen i Danmark, har ønsket, at helikopterflyvning i Grønland moderniseres sikkerhedsmæssigt.

De nye regler betyder, at helikopterne ikke længere må flyve i fuldstændig mørke, hvilket svarer til, når der hverken er sollys eller lys fra månen.

Ændringer i fartplanen 

Det medfører også en konsekvens for kunder i Nordgrønland, der fremover kun kan flyve med helikoptere i bestemte tidpunkter om dagen i mørkeperioden.

 - Helt konkret betyder ændringerne at vi fremadrettet skal tilrettelægge vores fartplan i mørketidsområdet efter det, der hedder luxtabel.

Luxtabellen afgør således, hvornår det er lyst nok til flyvning.

LÆS OGSÅ Ændringer i helikopterflyvninger i Nordgrønland

Jacob Nitter Sørensen understreger dog, at de skærpede regler ikke vil medføre ændringer i Air Greenlands og Selvstyrets nuværende servicekontrakt.

 - Vi kommer til at flyve de antal timer, som vi havde planlagt før det her trådte i kraft. Så på den måde kommer vi ikke til at flyve mindre end det vi havde gjort tidligere, sagde administrerende direktør i Air Greenland, Jacob Nitter Sørensen til KNR.