Havari kan koste kunder dyrt

Rederiet Vega Reederei skal sammen med sit forsikringsselskab betale bjærgning af skibet Sagittarius og fragten i skibet. En del af regningen ender hos forbrugerne.
Foto © : Branding Greenland
Skrevet af Noah Mølgaard
23. august 2012 12:51

Repræsentanter fra Vega Reederei og Royal Arctic Line holdt et møde i København i dag. Og der modtog Royal Arctic Line meddelelsen om, at Vega Reederei sammen med sit forsikringsselskab har besluttet at erklære havariet for et fælles havari, der også kaldes Havari Grosse.

- Havari Grosse betyder, at ejerne af godset er med til at hæfte for udgifterne til en bjærgning af både skib og gods ombord – der hæftes maksimalt med et beløb svarende til godsets værdi, meddeler Royal Arctic Lines kundechef Lars Borris Pedersen.

Det får den konsekvens for kunderne, at folk der ikke har tegnet transportforsikring får en ekstraregning, når de henter deres gods. Bjærgningen af Vega Sagittarius er endnu ikke gennemført. Royal Arctic Line ved derfor ikke hvor meget det kommer til at koste for deres kunder.

- Royal Arctic Line beklager de gener, som dette medfører for kunderne. Royal Arctic Line er reelt uden indflydelse på processen, som ifølge den internationale sølov styres af skibets ejer, meddeler Lars Borris Pedersen.