Håndboldlandsholdet klar til afgørende turnering

Grønlands damelandhold er nu udtaget og er klar til NORCA-turneringen, som skal foregå i Puerto Rico. Det oplyser Grønlands Håndbold Forbund, GHF.
Skrevet af Mads Pedersen
23. februar 2017 15:27

Landstræneren Johannes Groth har udtaget sin A-landsholdstrup som skal repræsentere Grønland i NORCA-turneringen i Puerto Rico. Turnering er vigtig, da den er kvalifikationsturnering til de Pan Amerikanske mesterskaber, der skal foregå i Canada til sommer.

Landsholdsdamerne skal placere sig i top tre i NORCA-turneringen for at få en billet til Pan Am. Landstræneren mener, at det er realistisk at drømme om Pan Am, især efter at Mexico har meldt afbud til NORCA-turneringen. 

- Efter vores samling i Danmark, hvor vi viste rigtig gode takter i træningen og i kamp – så mener jeg at det er bestemt realistisk at hente et godt resultat i Puerto Rico, siger landstræner Johannes Groth.

- Der ingen skader og spillerne virker i bedre form end tidligere – så holdet har løftet sig indenfor de sidste år og nu skal vi ud og vise hvad vi kan i grønlandsk håndbold. Det bliver fedt, siger Johannes Groth i pressemeddelelsen.

Landsholdsanføreren Najaaja Anja Lyberth, der til har sin daglige gang hos GSS, ærger sig over at Mexico har meldt afbud, men hun glæder sig til at møde de andre hold.  

- Vi har både vundet og tabt til de deltagende hold, så vi glæder os – måske kunne vi overraske alle ved at vinde turneringen, hvem ved? siger Najaaja Anja Lyberth.

Damerne ankommer til Puerto Rico 26 marts og starter træningen, inden turneringen starter. Turneringen spilles i dagene 30. marts og 03. april.

Udover Grønland deltager USA, Puerto Rico og Den Dominikanske Republik.

Her er landsholdet:

Målmænd:
Nivi Fly, GSS
Aviaaja Heilmann, GSS
Fløje: 
Andrea Andreassen, GSS
Ulla Kleist, GSS
Sara Biilman Egede, Ajax
Anja Heilmann, GSS
Bagspillere:
Lykke F. Hansen, GSS
Christina V. Lange, NuK
Anja Salsø, Ajax
Najaaja A. Lyberth, GSS
Kathrine Mikkelsen, Silkeborg Voel
Panu P. Grønvold, GSS
Mie Egede Rasmussen, Virum Sorgenfri
Strege:
Arnannguaq Steenholdt, GSS
Nivi H. Efraimsen, SAK
Nivi Berthelsen, GSS