Landstræner: Ingen har sikret sig plads på holdet endnu

Grønlands håndbold-damer har været på træningslejr i Danmark for at lære hinanden at kende på og udenfor banen. Det har været en vellykket tur, siger landstræner Johannes Groth.
Foto © : Johannes Groth
Skrevet af Mads Pedersen
13. februar 2017 15:18

Håndboldlandsholdet er nu på vej hjem fra en træningslejr i Danmark, hvor formålet med turen var at skabe et godt sammenhold forud for NORCA-turneringen, der bliver spillet i marts i Puerto Rico. Turneringen afgør, hvem der får lov til at spille med til Pan AM-mesterskaberne til sommer.

Og stemningen blandt landsholdsspillerne har været god, fortæller landstræner Johannes Groth. 

Landsholdspigerne spillede i weekenden mod 2. divisionsholdet Odder Håndbold, der på nuværende tidspunkt ligger i top tre idivisionen. En kamp de grønlandske håndboldkvinder vandt.

- Vi styrede kampen og var hele tiden foran. Den gode stemning er smittet af på banen, siger Groth til KNR.

Kvalitets træning 

I NORCA-turneringen er der fem deltagende lande, og de bedste tre kvalificerer sig til de Pan Amerikanske Mesterskaber, som skal foregå i Toronto, Canada, i juli i år.  

- Vores mål er top tre for at sikre os en plads til Pan AM, og det er et realistisk mål, siger landstræneren. 

- De sidste to års træning har vi haft meget fokus på de tekniske fejl, der bliver lavet på banen. Og nu hvor vi er blevet teknisk dygtigere, har vi fået kvalitetstræning med fokus på taktik, siger Johannes Groth. 

Mexico, USA og Puerto Rico er sammen med Grønland favoritter til at nå top tre i NORCA-turneringen. Disse tre hold har Grønland tidligere mødt. Og det er blevet til både nederlag og sejre mod alle tre hold.   

Ingen har sikret deres plads i landsholdstruppen

Ud af 35 spillere i bruttotruppen var 14 spillere med til træningslejren i Danmark, og der skal være 16 spillere til NORCA-turneringen, der foregår i marts. 

- Vi skal evaluere mulighederne, før vi udtager det endelige hold. Der er to-tre spillere fra bruttotruppen, som ikke var med i Danmark, som sagtens kan være med i den endelige trup. 

- Ingen har sikret deres plads, og det ved spillerne udmærket godt, siger Groth, der også siger, at der er kamp om alle positionerne. 

LÆS OGSÅ Ny landstræner klar med sin første trup

LÆS OGSÅ Landshold flytter træningslejr til Danmark