Greenland Ice-is smeltet før madfestival

Firmaet Greenland Ice har mistet 300 liter spise-is på Food Festival i Aarhus, da fryseren ved en fejl blev slukket.
04. september 2015 16:18

- Indlandsisen smelter.

Sådan lød den konstaterende bemærkning fra både gæster og producenten bag firmaet Greeland Ice, da Food Festival åbnede i Aarhus fredag.

Og det er rigtig i mere end én forstand. For firmaet Greenland Ice fra Nuuk, der producerer creme- og sorbét-is på vand fra Indlandsisen, kunne blot vise to tomme frysere frem ved festivalens åbning.

Arrangørerne bag Food Festivalen var nemlig ved en fejl kommet til at slukke for strømmen til fryserne natten til fredag, hvilket resulterede i 300 liter smeltet - og tabt - is for firmaet.

Læs også GreenlandIce udvider og går efter danske kunder

Naturligvis til stor ærgrelse for indehaveren Maik Carretero og hans hustru, Marjam Carretero, som hjælper til ved firmaets stand på festivalen.

- Da vi kom i morges, var al isen smeltet. Alt det, vi skulle have solgt, var flydende, fortæller Marjam Carretero til KNR og tilføjer, at isprodukterne ikke kan fryses igen, da det danner iskrystaler og ødelægger konsistensen.

 

Is-leverance gik forkert
Men som om det ikke var nok, måtte firmaet også se langt efter en leverance af anden is til festivalen.

En fragt fra RAL af Greenland Ice-produkter, som var tænkt til smagsprøver til Food Festivalens gæster, blev ved en fejl fragtet fra Aalborg til København i stedet for Aarhus.

Derfor stod holdet bag Greenland Ice pludselig helt uden at kunne præsentere en eneste isklump på mad-festivalen.

- Vi tænkte: Nu kan det bare ikke blive værre. Til sidst blev det så tragikomisk, at vi bare begyndte at grine af det, fortæller Marjam Carretero.

 

Ligesom indlandsisen
Og sådan har besøgende i teltet Det Kolde Nord, hvor Greenland Ice har sin stand, også taget det.

- De synes, det er rigtig ærgerligt. Men de griner også af det og siger, at det jo er ligesom Indlandsisen. Og så lover de at komme tilbage lørdag og smage på sagerne, siger Marjam Carretero.

Firmaet har dog nu fået arrangeret, at en ny is-levering kommer i løbet af fredag aften fra et fjernlager i København.

Firmaet Greenland Ice startede i 2008 og har i dag seks personer ansat på fabrikken i Nuuk. Foruden en lang række steder i Grønland forhandles Greenland Ice-produkter i dag i Magasin Du Nord og Tranhuset i København samt Mums i Aalborg.