Greenland Express klar til indenrigsflyvning i Grønland

Sidst på sommeren venter Greenland Express at påbegynde flyvninger mellem op til syv grønlandske byer, blandt andet hovedstaden Nuuk. Det skriver flyselskabet i en pressemeddelelse.
Foto © : Greenland Express Group
Skrevet af Simon Uldum -
13. april 2015 07:27

Naalakkersuisut besluttede på sit møde den 7. april 2015 at give Greenland Express en trafikpolitisk tilladelse til at udføre kommeciel ruteflyvning internt i Grønland, og samtidig afgive et positivt høringssvar til Trafikstyrelsen om, at selskabet kan påbegynde ruteflyvning med passagerer mellem Grønlandske destinationer.

LÆS OGSÅ Grønt lys til Aluu Airlines og Greenland Express Group

- Vi er selvfølgelig utrolig glade for Naalakkersuisuts positive beslutning, siger direktør og stifter af Greenland Express, Gert Brask, og fortsætter:

- Med tilladelsen til at flyve indenrigs i Grønland bliver vi i stand til at transportere passagerer fra Billund og København helt frem til deres endelige rejsemål, og omvendt at transportere Grønlands indbyggere fra deres hjemstavn og frem til de to største lufthavne i Danmark. Og vel at mærke til priser, der åbner helt nye muligheder for at rejse mellem Grønland og Danmark.

LÆS OGSÅ Greenland Express på vingerne igen fra 11. maj

 

Vil beflyve syv destinationer 
Greenland Express forventer at indenrigsflyvningen i Grønland kan påbegyndes senest i slutningen af august 2015, og selskabet arbejder for øjeblikket med ruteplanlægning til følgende syv grønlandske byer: Nuuk, Upernavik, Ilulissat, Aasiaat, Sisimiut, Manitsoq, Paamiut samt helikopter beflyvning af byer i Sydgrønland.
 
Samtidig er selskabet tæt på at færdiggøre køb/leasingaftaler på nye fly og helikopter, der skal betjene det grønlandske marked med indenrigsflyvninger.

- Vi forventer at kunne fortælle detaljer om både rutenet, frekvens og hvilken fly og helikopter type, vi vil benytte på indenrigsruterne, i starten af juni måned, oplyser Gert Brask.