Greenland Express på vingerne igen fra 11. maj

Det er nu igen muligt, at købe sig en returbillet mellem Danmark og Grønland gennem flyselskabet Greenland Express, til under 4000 kroner.
Foto © : Bernal Saborio/Flickr
Skrevet af Laura Aggernæs
04. marts 2015 11:15

Selskabet åbnede nemlig i mandags for billetsalget på deres flyruter.

Men hvor ruten før gik mellem Aalborg og Grønland, flyver Greenland Express i denne omgang direkte fra både Billund og København til Kangerlussuaq og Narsarsuaq.

At det er blevet Billund, der flyves fra, og ikke Aalborg, skyldes, ifølge selskabets administrerende direktør Gert Brask, en vurdering af størrelsen på optageområdet.

LÆS OGSÅ Greenland Express snart på vingerne igen

Greenland Express har denne gang indlejet et Airbus A320-fly med plads til 168 passagerer, hvilket øger sædekapaciteten væsentligt samt giver en bedre rækkevidde, således at man undgår mellemlandinger på Island.

Det fortæller han i en artikel til nyhedssitet check-in.dk.

- Det er dog hensigten at udvide rutenettet til Aalborg på et senere tidspunkt, lyder det fra Gert Brask, der fortæller til Check-in.dk, at hans forventninger er høje.

I Aalborg Lufthavn er administrerende direktør Søren Svendsen overrasket over, at Greenland Express har valgt Billund i stedet for Aalborg.

- Det virker uforståeligt, da markedet for en Grønlands-rute klart er til stede i Aalborg-området. Men vi vil ønske Gert Brask og Greenland Express held og lykke med projektet i Billund Lufthavn, siger han til Check-in.dk.

LÆS OGSÅ Det nordjyske erhvervsliv skuffer Greenland Express

Ruten fra Billund åbner den 11. maj og forventes at forsætte til udgangen af oktober måned, hvor sommertrafikprogrammet ophører.