Greenland Contractors får forlænget aftale på Pituffik

Det amerikanske luftvåben har endnu engang forlænget sin aftale med Greenland Contractors på Pituffik.
Johan Lund Olsen foran Thule Air Base Foto © : Inuit Ataqatigiit
26. august 2016 13:14

Det sker samtidig med, at en amerikansk domstol stadig behandler striden om, hvem der er den rette vinder af million-kontrakten på basen.

De grønlandske og danske medarbejderne på Pituffik kan blive i arbejdstøjet, efter meldingen om, at Greenland Contractors fortsat står for servicen seks måneder endnu.

-  Det betyder først og fremmest, at vi kan skabe noget ro hos vores medarbejdere, som jo har levet i en meget usikker tid og selvfølgelig fortsat gør det. Men som nu er sikret, at vi som serviceentreprenører bliver på Pituffik i hvert fald det her halve år, siger direktør for Greenland Contractors, Peter Kofoed.

Han bekræfter over for KNR, at det amerikanske luftvåben endnu engang har forlænget samarbejdsaftalen med selskabet til udgangen af marts næste år.

Også selv om sagen om den 200 millioner-dyre servicekontrakt på Pituffik stadig kører hos den amerikanske appeldomstol.
- Vi kan jo se, at det næppe vil være en endelig afklaring af retssagerne lige om hjørnet. Og derfor har man jo fra Air Forces (det amerikanske luftvåben, red.) side været nødt til at finde en løsning, der kunne sikre basens drift, mens de her sager fortsat kører.

Læs også Selskaber anker appel-kendelse

Peter Kofoed mener dog ikke, at forlængelsen skal ses som et tegn på, hvilken vej
dommerne i appelsagen vil se.

- Tingene i retssagerne kører helt for sig selv. De folk, vi taler kontrakt med, taler vi kontrakt med. Og dem, vi nu har lavet den her aftale med, har vi ikke drøftet andre forhold med.

Foreløbig har selskaberne Per Aarsleff og Copenhagen Arctic valgt at anke den seneste kendelse fra den amerikanske appeldomstol, der fastslog, at Exelis Service har ret til servicekontrakten på Pituffik.

Greenland Contractors har endnu ikke meldt ud, om de også appellerer kendelsen.