PITUFFIK Selskaber anker appel-kendelse

Copenhagen Arctic A/S og Per Aarsleff A/S anker kendelsen fra den amerikanske appeldomstol om Pituffik. Greenland Contractors I/S overvejer stadig sagen.
To ud af tre tabende selskaber har foreløbig meddelt, at de ønsker en ny vurdering af appelsagen om servicekontrakten på Pituffuk. Foto: Arkiv. Foto © : Paul Bast/Flickr Creative Commons
16. august 2016 11:37

- Vi er ikke enige i, at Exelis bør have den kontrakt. Derfor har vi besluttet at anke.

Sådan siger Jeppe Handwerk, adm. direktør hos Copenhagen Arctic A/S, til KNR. Sammen med entreprenørselskabet Per Aarsleff A/S anker Copenhagen Arctic A/S kendelsem, som den amerikanske appeldomstol kom med i juli. 

Her fik Exelis Services rettens ord for, at selskabet er den retmæssige ejer af servicekontrakten på Pituffik ifølge udbuddet i 2014.

 

Udbudsmateriale skal være korrekt

I juli-kendelsen anerkendte de tre dommere, at der var fejl i udbudsmaterialet fra det amerikanske luftvåben, fordi de bydende selskaber ikke kunne registrere sig som datterselskab af et udenlandsk selskab i det danske erhvervsregister.

En fejl, som Udenrigsministeriet heller ikke rettede i deres gennemgang, selv om den var afgørende for udbuddet. 

   LÆS OGSÅ: Exelis er ifølge domstol dansk

Derfor lød konklusionen, at det amerikanskejet Exelis Services fulgte altså reglerne i udbudsmaterialet. 

Men ved at lade domstolen vurdere sagen igen, håber Jeppe Handwerk, at betydningen af, at selskaberne har kunnet stole på udbudsmaterialet, bliver vægtet tungere.

   LÆS OGSÅ: Danske politikere vil kalde minister i samråd om Pituffik-sagen

- Det kan ikke være byderne, der skal sikre, at det materiale, der kommer ud, er korrekt og i henhold til loven. Så kan vi jo ikke lave andet (…). Det er vi slet ikke enige i, siger han.

 

Lille chance for ny afgørelse

Selve ankesagen består af en ‘rehearing’ - altså en ny høring, hvor et større antal dommere foruden de tre seneste dommere skal vurdere sagen påny.

Og selv om det er de færreste sager, der bliver omstødt ved nye høringer, er det forsøget værd, mener Jeppe Handwerk.

      LÆS OGSÅ: OVERBLIK: Sagen om den mistede Pituffik-servicekontrakt

- Vi har et princip: Hvis man ikke er enig, så kæmper man videre. Og det gør vi. Og så går vi stærkt ud fra, at der er den fornødne opbakning i Udenrigsministeriet til, at vi kan overbevise amerikanerne om, at de har lavet en fejl, og at de må rette op på den.

Fristen for at anke sagen er blevet udskudt 14 dage fra den 18. august til nu at være den 26. august efter ønske fra det amerikanske luftvåben.

Selskabet Greenland Contractors A/S, der i dag har kontrakten på Pituffik, overvejer stadig, om det vil anke kendelsen fra juli.