GRØNNEDAL Grønnedal på dagsorden i Forsvarsudvalg

Det er positivt, at Folketingets Forsvarsudvalg vil se på, om bygningerne i Grønnedal kan blive bevaret. Sådan lyder det fra folketingsmedlem Aleqa Hammond.
Foto © : Siumut Folketingimi
17. december 2015 10:07

Folketingets Forsvarsudvalg kalder nu forsvarsministeren i samråd om Grønnedal. Og det er positivt, mener Aleqa Hammond fra Siumut.

Det giver nemlig håb om, at Forsvaret vil ændre det igangværende udbud, så det endnu engang bliver forsøgt, om man kan sælge bygningerne i Grønnedal.

- Det betyder, at vi har fået en ny åbning i henhold til vores holdning om, hvordan fremtiden for Grønnedal kommer til at være.

LÆS OGSÅ GRØNNEDAL Formand: Selvstyret må selv betale for Grønnedal-bygninger

Formanden for Forsvarsudvalget, Rasmus Jarlow, mener, at den danske stat stadig bør betale for at få fjernet miljøforureningen i Grønnedal.

Noget, som både Siumut og Inuit Ataqatigiit har stået hårdt på.

Men det må være Grønland, der betaler regningen, hvis det koster ekstra for Forsvaret at lade bygningerne stå frem for at rive dem ned sammen med miljøoprydningen, mener Rasmus Jarlow.

Læs også GRØNNEDAL Udbuds-frist er udsat

Det har Aleqa Hammond dog ingen direkte kommentar til.

- Det vil jeg slet ikke komme ind på, for det vil dreje sig om en ny udbudsrunde. Det vil dreje sig om de nye kriterier, der skal stilles og nye krav over for en mulig køber.

Heller ikke Aaja Chemnitz Larsen fra Inuit Ataqatigiit ønsker at kommentere på udtalelsen fra Rasmus Jarlow, men understreger dog, at Grønlands overtagelse af Grønnedal ikke må koste Selvstyret en krone.

LÆS OGSÅ Demokraterne: Grønnedal må ikke koste landskassen en krone

Læs også Ingen tegn på ændret udbud

Læs også GRØNNEDAL Nyt udbud hviler på Grønlands beslutning