Grønlandsksproget pc-spil på Facebook

Multi medie-studerende på Erhvervsakademi Aarhus Kununguak Iversen har lavet spillet i forbindelse med sin eksamen i 4. semester. Den er nu oversat til grønlandsk, og hedder Doggieblues.
Skrevet af Mads Pedersen
27. marts 2012 09:20

Doggieblues kan spilles på facebook, og kan downloades til Android-telefoner samt tablets, hvor der er mulighed for, at vælge imellem engelsk, dansk, koreansk og grønlandsk sprog.

Nyheden skal ikke kun høres, den skal også prøves. I spillet styrer man en hund, der har til formål at samle får. Og der er forskellige forhindringer på vejen. 

Det er Johannes Müller fra IceMedia der har stået for oversættelsen, med KNI Pilersuisoq som sponsor.

Manden bag spillet, Kununguak Iversen, er i gang med at lave en efterfølger til spillet, som han forventer at lancere om et halvt års tid. Og han har også tænkt sig at få den også til grønlandsk.

- Jeg har tænkt mig at få oversat alle de spil jeg selv kommer til at stå for i fremtiden, til grønlandsk. Man kan godt argumentere for at det grønlandske spil-marked, er for lille til at det kan betale sig at oversætte spillet - men jeg synes stadigvæk det er federe hvis et par hundrede mennesker derhjemme har det sjovt med mit spil, end et par tusind ukendte mennesker rundt om i verdenen. Det er den grønlandske reaktion der betyder mest for mig - eftersom jeg er født og opvokset i Sisimiut, siger Kununguak Iversen til KNR.gl.