Grønland ærer ofrene for Charlie Hebdo-massakren

Verden over mindes de ofrene fra det blodige attentat mod det franske satirisk blad Charlie Hebdo.
Foto © : Kommuneqarfik Sermersooq
Skrevet af Karsten Sommer
09. januar 2015 16:13

Også her i landet har specialkonsulent i Finansdepartementet Peter Beck i samarbejde med den franske konsul i Nuuk, programredaktør ved KNR, Henriette Rasmussen, taget initiativ til en underskriftsindsamling i forbindelse med en sympatitilkendegivelse, der vil blive afleveret til den franske ambassade i København.


Støtteerklæringen er formuleret på fransk, men den lyder i dansk oversættelse:


- Vi er borgere i Grønland, som gerne vil udtrykke vores kondolence og vores sympati med det franske folk, som er i sorg efter angrebet på redaktionen på Charlie Hebdo. I særdeleshed vil vi udtrykke vores sympati med dem der står nær til ofrene på Charlie Hebdos redaktion og de ansatte på avisen.

Ytringsfrihed og pressefrihed er fundamentale for vores demokratier. Derfor tager vi afstand fra alle forsøg på at terrorisere vores samfund og angribe vores civile rettigheder, hedder der i sympatitilkendegivelsen, der blandt andet støttes af borgmester Asii Chemnitz Narup fra Kommuneqarfik Sermersooq, der igår på vegne af kommunen, markerede tragedien ved at flage på halv i sympati med kommunens franske medborgere.